Etusivu        Ilmalämpöpumput      
 Antenniasennus        Antenni- ja kaapelihuolto        Valvontakamerat      
 Mobiiliyhteyksien parantaminen        Yhteystiedot    

Kitee, Lieksa, Ilomantsi, Heinävesi, Enonkoski, Tuusniemi, Liperi, Outokumpu, Kontiolahti, Tohmajärvi, Rääkkylä


 

Kännykän kuuluvuuden parantaminen: 4g antenni / signaalin vahvistin

 
Takkuileeko yhteydet ?
 
Jos kännykkä kuuluu huonosti tai 4g mobiililaajakaista toimii hitaasti niin apua saa helposti signaalin vahvistimella. Antenni katolla tai seinässä vahvistaa signaalia ja kuuluvuus paranee / nettiyhteys nopeutuu.

Kysy lisää elektroniikan ammattilaiselta: Soita 0400 576846.
Tai laita viestiä.

Antennin hankinta ei ole aina ihan yksinkertainen asia, joten asiantuntijan apua kannattaa käyttää niin hankinnassa kuin asennuksissakin. Ensin pitää selvittää oikeat taajuusalueet, jotta asennettava antenni on oikean tyyppinen. Samoin pitää selvittää yhteensopivuus puhelinmallien kanssa. Tai internet -käytössä liittimien yhteensopivuus laitteidesi kanssa.

Toinen tärkeä asia hankinnassa on oikean suuruisen vahvistuksen hankkiminen. Halvimman antennin antama vahvistus voi olla riittämätön, jolloin koko antenni on täysin turha hankinta ja sen joutuu vaihtamaan tehokkaampaan. Joissain antennimalleissa signaalin vahvistus vaihtelee taajuusalueittain.

Ei ole myöskään yhdentekevää minkälaisella kaapelilla antenni kytketään. Asennus pitäisi suorittaa maksimissaan 20-metrisellä kaapelilla ja tässäkin tulisi käyttää laadukasta kaapelia, joka vaimentaa signaalia mahdollisimman vähän.

Suomen oloissa myös talvi aiheuttaa omat haasteensa antennin valintaan ja sijoitukseen. Lumi sekä jää ovat omiaan heikentämään signaalia, joten monissa tapauksissa koteloitu suunta-antenni on paras ratkaisu. Ne eivät kerää lunta samalla tavalla kuin perinteisen mallinen harava-antenni.


Joen Sat-Systeemi tarjoaa tuotteiden lisäksi myös opastuksen hankinnassa ja luonnollisesti täyden asennuspalvelun. Me emme pelkästään ruuvaa antennia seinään tai katolle vaan myös suuntaamme sen oikein ja lopuksi varmistamme toiminnan mittauksella.

Antenni pyritään aina asentamaan ulkotiloihin, koska kaikenlaiset rakenteet (seinät, ikkunat) heikentävät signaalia. Monesti 4g- tai kännykkä-antenni asennetaan samaan putkeen tv-antennin kanssa. Joissain tapauksissa paras asennuspaikka on katolla, koska korkeammalla on parempi signaali ja siten myös kännykälle saadaan parempi kuuluvuus ja nettiyhteyteen nopeampi tiedonsiirto.

Suuntaus on myös hyvin tarkkaa työtä, joten sekin kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Tukiaseman sijainti on tiedettävä tarkkaan, koska antenni tulee suunnata hyvin tarkasti kohti tukiasemaa.
Aina ei kuitenkaan lähin tukiasema ole paras valinta, koska välissä olevat esteet voivat heikentää signaalia hyvinkin paljon. Jos käyttöpaikan ja lähimmän tukiaseman välissä on esimerkiksi suuria kallioita niin voi olla järkevää suunnata antenni kohti jotain toista tukiasemaa.
 
 
 

 
Copyright © 2011-2022 Joen Sat-Systeemi Ky, Puh 0400 576846, Y-tunnus 2420838-3
 
Powered by PureWeb.fi